Pri havárii ropnej plošiny v lodeniciach sa zranilo 90 robotníkov

03.12.2012 Celý región

Singapur 3. decembra (TASR) - Približne 90 zamestnancov v Singapure utrpelo dnes zranenia, z toho 23 vážne, pri havárii ropnej plošiny budovanej v tamojších lodeniciach. Informovali o tom miestne úrady.

Ministerstvo ľudských zdrojov podľa agentúry AP informovalo, že k incidentu došlo na plošine, budovanej v spoločnosti Jurong Shipyard.

Zariadenie, ktoré sa pri testovaní poškodilo a využíva sa na podmorskú ťažbu ropy, pozostáva z vyvýšenej plošiny na troch alebo štyroch kovových podperách, pomocou ktorých sa môže platforma zvyšovať alebo znižovať.

Hovorkyňa lodeníc uviedla, že robotníci testovali funkčnosť zariadenia, pričom však jedna z podperných "nôh" prestala fungovať, čím sa plošina príliš naklonila.

Zranených pracovníkov previezli do nemocnice, pričom po ošetrení prepustili do domáceho liečenia 53 osôb. Jeden človek je v ohrození života.

Príčinu havárie budú vyšetrovať miestne úrady. Firma Jurong Shipyard je dcérskou spoločnosťou singapurskej skupiny Sembcorp Marine Ltd. podnikajúcej v oblasti energetiky, spresnila AP.
 

Vyberte región